Jeugdwerking

Voorstelling

Wij zijn een warme lokale voetbalvereniging waar een familiale sfeer heerst. We combineren de liefde voor voetbal met plezier en met die combinatie gaan wij aan de slag om de voetbaltechnische kwaliteiten van iedere speler te verbeteren.

 

Jeugdbestuur

Binnen WS Toekomst Bellegem staan uiteraard de spelers centraal.

Onze enthousiaste trainers staan dichtst bij de spelers en vervullen bijgevolg een belangrijke rol.

Om onze jeugdwerking te garanderen en optimaliseren kunnen wij rekenen wij op de inzet van een grote ploeg van medewerkers.   

Het jeugdbestuur coördineert en stuurt deze werking.

Na jarenlange inzet hebben een aantal bestuursleden jammer genoeg onze groep verlaten. De leegte die zij achterlieten is intussen opgevuld door nieuwe mensen die vol enthousiasme enkele taken op zich genomen hebben.

Graag stellen wij onze nieuwe bestuursploeg aan u voor:

Dieter de Groote Voorzitter
Koen Lepoudre Ondervoorzitter
Stéphane Pierpont Tornooiverantwoordelijke
Jacques Verschoore Sportieve Coördinatie
Eder Vermeulen Materiaalverantwoordelijke
Kris Coppens Secretaris / Penningmeester

 

Visie

Wij zijn er rotsvast van overtuigd dat jeugdwerking een onmisbare factor is binnen een voetbalvereniging. Vanuit die optiek streven wij naar een gezonde en eigentijdse jeugdwerking.

Met onze medewerkers proberen wij de spelers te begeleiden, zodat zij plezier beleven en hun talenten kunnen ontwikkelen. De kers op de taart is uiteraard de doorstroming van jeugdspelers naar het eerste elftal.

We hechten veel belang aan het verenigingsleven binnen de jeugdwerking. Evenementen waar spelers en ouders in betrokken worden, zetten het familiale karakter van onze vereniging in de verf.

 

Doelstellingen

Elke speler, ongeacht zijn talenten krijgt de kans om elke week te trainen en te voetballen op een niveau dat bij hem of haar past.

Wanneer een speler door de trainer als “wedstrijdklaar” beschouwd wordt, kan deze geselecteerd worden voor de wedstrijd. Een speler die deel uitmaakt van de wedstrijdselectie zal minimaal 50% van de wedstrijd speelgelegenheid krijgen.

We proberen de spelers gedurende het seizoen waarden en normen bij te brengen. Een aantal kernwaarden staan voor ons centraal:

  • Respect: voor teamgenoten, tegenstrevers, scheidsrechters, supporters, …
  • Sport en gezondheid
  • Inzet, gedrevenheid, gezonde competitiegeest
  • Hygiëne

Een  grote uitdaging is om ervoor te zorgen dat ook de beter getalenteerde spelers bij onze vereniging  aan hun trekken komen en bij onze vereniging blijven. In een poging hiertoe is het mogelijk dat:

  • bij bepaalde leeftijdscategorieën de meer getalenteerden samen trainen en/of wedstrijden spelen. Op die manier kunnen hun talenten zich zo goed mogelijk ontplooien.
  • Bij bepaalde leeftijdscategorieën een aantal spelers de ruggengraat van de ploeg worden, om de ploeg vorm te geven en het team te dragen. Deze spelers zullen dan omringd worden door de andere spelers die in een rotatiesysteem terecht zullen komen.

 

Hygiëne

Omdat hygiëne ontegensprekelijk deel uitmaakt van sport, rekenen wij op jullie medewerking. Het douchen met zeep na de wedstrijden is verplicht, vanaf de leeftijdscategorie U9.

Lagere leeftijdscategorieën mogen uiteraard ook douchen. Vanaf U10 is het voor de ouders verboden in de kleedkamers te komen.

Het douchen, afdrogen en aankleden zal door de spelers zelf (samen met de leiders) gebeuren.Dit geeft de coach de gelegenheid om nog even in alle rust wat over de wedstrijd/training te zeggen.

 

Playgreen

Voetbal Vlaanderen doet mee aan de campagne “playgreen”. Als vereniging zijn wij enerzijds verplicht daaraan mee te werken, anderzijds doen wij dit met plezier. Wij doen een poging om in te zetten op zuinig omgaan met water en het beperken van afval. Wat betekent dit concreet?

Spelers moeten zichzelf voorzien van water, via herbruikbare flessen. Deze flessen kunnen gevuld worden in de sanitaire blok van de kleedkamers.

Er mogen dus geen plastic flesjes meer gebruikt worden op de terreinen.

Uitrusting WS Toekomst Bellegem

Tweejaarlijks bieden wij onze spelers een trainingspak aan in de kleuren van onze vereniging. Dit trainingspak is inbegrepen in het lidgeld.

Om onze vereniging van een mooie uitstraling te voorzien en iets professioneler voor de dag te komen hebben wij een aantal zaken toegevoegd aan het kledijgamma.

Deze kledij wordt optioneel aangeboden en is dus niet verplicht aan te kopen. Het betreft kwaliteitsvolle kledij van het merk Jako, die aan scherpe prijzen wordt aangeboden, voorzien in de kleuren van WS Toekomst Bellegem en met het logo.

Ons gamma:

Coachjas, regenjas, trainingspak, sweater, polo, voetbaltas.

Een voorbeeld van deze zaken wordt uitgestald op de contact – en pasdag.

Nadat u uw keuze hebt gemaakt, wordt u voorzien van een overschrijving.

 

Sport Lauwers

Graag zetten wij onze nauwe samenwerking met “Sport Lauwers” in de verf. Via deze sportwinkel verkrijgen wij steeds kwaliteitsvol materiaal aan voordelige prijzen. Op die manier kunnen wij onze spelertjes voorzien van een degelijke uitrusting.

Als lid van WS Toekomst Bellegem:

Krijgt u 20% korting op de aankoop van een paar voetbalschoenen.
Hoe? U zal van ons een bon toegestuurd krijgen, die u kan afdrukken en gebruiken in de winkel.

Geniet u 10% korting, in de vorm van een aankoopbon, die geldig is vanaf uw volgende aankoop.
Hoe? Door uw lidmaatschap bij WS Toekomst Bellegem te vermelden aan de kassa.

Bijkomend doet u er onze vereniging een groot plezier mee om uw sportieve spullen aan te schaffen bij Sport Lauwers. Door de samenwerking tussen Sport Lauwers en onze vereniging, wordt een bepaald percentage, van het bedrag dat u gespendeerd hebt, geschonken aan WS Toekomst Bellegem. Deze middelen worden dan aangewend om materiaal aan te schaffen voor onze vereniging.

Vermeld dus steeds uw lidmaatschap aan de kassa!

 

Voor de meest recente info neem zeker een kijkje op onze website: www.wsbjeugd.be of bezoek onze facebookpagina

 

Met sportieve groeten,

Het jeugdbestuur